Dracaena Compacta 4-stam (2024)

Table of Contents
Specificaties

Dracaena Compacta 4-stam (1)

Dracaena Compacta 4-stam (2)

Dracaena Compacta 4-stam (3)

Dracaena Compacta 4-stam (4)

Dracaena Compacta 4-stam (5)

Dracaena Compacta 4-stam (6)

Dracaena Compacta 4-stam (7)

Dracaena Compacta 4-stam (8)

De Dracaena Fragrans is onderdeel van de grote Dracaenaceae familie. Bekende benamingen van de Draceana zijn; Drakenplant of Drakenbloedboom. Zijn originele naam dankt de plant aan de rode hars wat de plant afscheidt zodra er een kloof in de stam of bladeren wordt gemaakt. De Dracaena kent zijn oorsprong in Afrika, de tropen van Midden-Amerika en Azië. In Nederland komen naast de Draceana Frangrans nog veel meer verschillende soorten voor, zoals de Dracaena Marginata, Massangeana, Janet en Surculosa. De Fragrans onderscheidt zich met zijn puntige bladeren en minimale eisen op het gebied van onderhoud.

Kamerplant

Drakenbloedboom

Levertijd: 1-2 werkdagen

Hoogte (incl. pot) 160 cm

Potdiameter 27 cm

Opmaakservice

Laat je plant en pot professioneel door ons opmaken met hydrokorrels en grond. De combinatie wordt kant en klaar bezorgd!

+

+

  • Onze klanten beoordelen ons met een 9.4 Dracaena Compacta 4-stam (9)
  • Zorgvuldig verpakt in stevig materiaal
  • Ruim assortiment, duurzame kwalitatieve planten

Style

Bekijk alle potten

Dracaena Compacta 4-stam

Dracaena Fragrans Compacta is een makkelijke kamerplant. Deze plant is sterk en heeft een luchtzuiverende werking. Verder is deze plant zeer geschikt voor op kantoor of om een kale ruimte op te leuken.

Lees volledige omschrijving

Kenmerken

Verzorgingstips

Pot ø 27cm

Weinig

Halfschaduw

Grote bladeren

Luchtzuiverend

Specificaties

Standplaats Halfschaduw
Standplaats omschrijving

De Dracaena behoeft niet veel zonlicht en kan dus goed in de schaduw staan. Een plek voor een raam op het noorden is daarom erg geschikt. Zorg dat de plant maximaal drie uur direct zonlicht krijgt voor het bereiken van een optimale groei. Een te trage groei wijst op een tekort aan licht. Als de bladeren van de plant geel kleuren, is dit een teken dat de plant teveel zonlicht ontvangt.

Bewateren Weinig
Bewateren omschrijving

De Draceana wenst niet veel water. In de zomer is eens per twee weken bewateren voldoende en 's winters kan dit zelfs eens per vijf weken. Zorg ervoor dat de grond eerst is uitgedroogt, voordat u de plant opnieuw water geeft. De plant krijgt liever te weinig dan teveel water. Teveel water vergroot namelijk de kans op wortelrot. Het blad van de plant zal dan bruine vlekken en gele randen gaan vertonen en de stam van de plant zal zacht worden. Dit is erg schadelijk en mogelijk zelf dodelijk voor de plant.

Dracaena Compacta 4-stam (10)

Met aandacht verpakt

Dracaena Compacta 4-stam (11)

Dracaena Compacta 4-stam (12)

Dracaena Compacta 4-stam (13)

Dracaena Compacta 4-stam (14)

1. Vers van de kweker

Onze kamer- en tuinplanten komen elke ochtend direct van de kweker binnen. Verser kan niet! Zodra de planten bij ons binnen zijn, vindt er altijd een kwaliteitscontrole en strenge keuring plaats. De planten worden daarna (in de meeste gevallen) diezelfde dag nog verstuurd om de beste kwaliteit te behouden.

2. Zorgvuldig verpakt

Jouw nieuwe planten worden zorgvuldig verpakt zodat deze in perfecte staat bij jou thuis komen. Dit doen wij door gebruik te maken van een stevige doos en ander sterk verpakkingsmateriaal zodat de plant vast staat in de doos en niet los kan bewegen. Hierdoor is de kans op schade minimaal! Op de doos staan ook aanwijzingen voor de bezorgers zodat zij voorzichtig met het pakket omgaan.

3. Snelle levering

De plant is ingepakt en gaat gelijk onderweg naar zijn nieuwe thuis. Vaak krijg je de bestelling de volgende dag al aangeboden door onze vervoerder. Kies je voor avondlevering, dan heb je de bestelling diezelfde avond al in huis. Ideaal, want zo brengt de plant zo min mogelijk tijd door in een donkere doos.

4. Verzorgingstips

Je nieuwe plant is binnen, fijn! Kies er een mooie plek voor uit en geniet van je plant. Heb je nog tips nodig over de verzorging? Neem dan eens een kijkje in onze plantengids. Zo kun jij je plant optimaal gaan verzorgen! Je kunt ook altijd contact met onze klantenservice opnemen met vragen over de plant.

Met aandacht verpakt

Onze kamer- en tuinplanten komen elke ochtend direct van de kweker binnen. Verser kan niet! Zodra de planten bij ons binnen zijn, vindt er altijd een kwaliteitscontrole en strenge keuring plaats. De planten worden daarna (in de meeste gevallen) diezelfde dag nog verstuurd om de beste kwaliteit te behouden.

Dracaena Compacta 4-stam (15)

Instagram Community

Dracaena Compacta 4-stam (16)

Hydrangea arborescens 'Strong Annabelle' Capi Nature Rib Egg Wit Capi Nature Rib Vase Elegant Wit

Dracaena Compacta 4-stam (17)

Ficus Lyrata straight Ficus Cyathistipula Ficus Elastica Abidjan

Dracaena Compacta 4-stam (18)

Strelitzia Reginae L Drypot Rattan Stripe Round Grey Pilea Peperomioides

Dracaena Compacta 4-stam (19)

Regenton Green Basics 200L

Dracaena Compacta 4-stam (20)

Philodendron Scandens Scindapsus Golden Pothos Scindapsus 'Marble Queen' Scindapsus Pictus Ctenanthe Burle-Marxii Amabilis

Dracaena Compacta 4-stam (21)

Metallic Couple Copper Strelitzia Nicolai XL

Dracaena Compacta 4-stam (22)

Licuala Grandis
Dracaena Compacta 4-stam (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 6308

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.